Facebook
Mail palvelutaksi@phnet.fi
Puhelin 050 515 0112

Tilaa taksi tai ota yhteyttä!

Taksipalvelut

Taksikuljetukset

taksikuljetus

Vääksyn Palvelutaksi tuottaa taksi-/tilauskuljetuspalveluja yksilö- ja ryhmäasiakkaille. Asemapaikkamme on Vääksy ja toiminta-alueena koko Suomi. Tavoitteena on taksimatkan jälkeen tyytyväinen asiakas, joka on saanut turvallisen ja mukavan kyydin. Kun sinulla on mahdollisuus valita, vaadi parasta - täsmällisyyttä, palvelukykyä ja ennen kaikkea luotettavaa asiakaspalvelua.

Invataksit

invataksi

Invataksi soveltuu hyvin pyörätuolia käyttävien, sekä muiden liikuntarajoitteisten kuljettamiseen. Invataksit on varustettu nostimella/rampilla, jonka avulla pyörätuoli saadaan siirrettyä autoon helposti. Invataksit ovat lisäksi erittäin tilavia, jolloin samassa autossa kulkee useampikin matkustaja. Ota yhteyttä kun tarvitset invataksin palveluita.

Paaritaksit

paarikuljetus

Paaritaksi puolestaan soveltuu potilaille, joiden täytyy matkustaa makuuasennossa. Pääsääntöisesti paaritaksit toimivat kiireettömien ja ns. hyväkuntoisten potilaiden siirtokuljetuksissa. Ota yhteyttä kun haluat saada lisätietoja paaritaksin palveluista.

Ennakkotilaus

taksi

Voit tilata taksin ennakkoon saapuvaksi määrättyyn paikkaan määrättynä aikana.

Kelan korvaamat taksikyydit

Päijät-Hämeen Sairaanhoitopiirin alueella Kelan korvaamat taksimatkat tilataan 11.6.2014 alkaen Päijät-Hämeen taksikeskuksesta 0601 10 060

Kun teet matkan sairaalaan, vastaanotolle, päivystykseen, tutkimuksiin, toimenpiteeseen tai kuntoutukseen ja olet oikeutettu matkakorvaukseen, sinun tulee tilata kyyti Kelan tilausnumerosta.

Kerro nimesi, henkilötunnuksesi, puhelinnumerosi, osoitteesi, mihin olet menossa ja milloin. Ja vaikka et muistaisi kaikkea, keskuksen tytöt kysyvät kaikki tarvittavat tiedot. Jos linjalla on ruuhkaa, älä sulje puhelinta, sillä odotus on maksuton.

Voit tilata pelkän meno- tai paluukyydin tai käyntikyydin, jolloin auto odottaa sinua käynnin ajan.

Asiakkaalla on mahdollisuus oman paikkakunnan taksiin, mikäli sellainen on vapaana. Kelan ohje sanoo: ”Tilaukset välitetään asiakasta lähinnä olevalle vapaalle taksille, mutta asiakas voi pyytää oman kotikunnan taksia myös paluumatkalle.”

Todistuksen matkakorvauksesta, ns.taksilapun saat hoitohenkilökunnalta. Muista pyytää todistus joka kerta, kun ajat Kelan korvaaman taksimatkan. Kelan antaman ohjeen mukaan sinun tulee säilyttää todistus kuusi kuukautta.

Jos Kela on myöntänyt sinulle vakiotaksioikeuden, voit tilata kyydit suoraan haluamaltasi oman kunnan taksilta.

Kelan korvaaman taksimatkan omavastuuosuus on 1.1.2016 alkaen 25 € yhdensuuntaiselta matkalta.

Matkakustannusten vuosittainen matkakatto on 300€. Käytännössä se on 17 yhdensuuntaista matkaa tai kahdeksan ja puoli käyntikyytiä. Kun matkakatto täyttyy, Kela lähettää vuosiomavastuukortin (SV 191), jonka taksissa esittämällä omavastuuta ei peritä.

Jos haluat tilata kyydin suoraan autosta sekin onnistuu, Soita 050 515 0112 Matkan päätyttyä maksat koko kyydin ja haet korvausta jälkikäteen Kelalta. Kuljettaja täyttää korvaushakemuksen kanssasi matkan päätyttyä ja vie sen postiin puolestasi. Kela maksaa korvauksen pankkitilillesi ja lopulta maksettavaksesi jää vain omavastuun suuruinen maksu 25€/suunta.

Vääksyn Palvelutaksi auttaa ja neuvoo mielellään myös Kelakyytejä koskevissa kysymyksissä puhelimitse 050 515 0112 ja aina tavattaessa.

Ajankohtaisin tieto ja ohjeet myös netistä osoitteessa www.kela.fi.

Soita ja tilaa taksi tästä